Äntligen – om klyschor och tid på vattnet.

JAG VET ATT det är en klyscha – men det går fort när man har roligt. Eller så går det fort i största allmänhet. Vad jag vill säga är att jag inte har skrivit ett blogginlägg på en lång, lång tid som Håkan sjunger.

Men nu sitter jag här och skriver med en god kopp kaffe, varma bullar och en skum version på nämnda låt i Spotifyspelaren – framförd på engelska av Tapefly. Hörde att Håkan hade haft Thåström på besök på Ullevi, jamen hur kan man missa något dylikt. Anne satt i telefonkö åt mig när jag jobbade, 2,5 timme senare kom hon fram och fick veta att det var slutsålt.

Nu blev den här konserthelgen en bra helg i Misterhults skärgård istället. Återkommer om det.

Innan vi hamnar i Misterhult tänkte jag berätta om en spännande helg i maj då rimfrosten dominerade och jag höll en träning inför blått paddelpass på Vättern. Helgen innan hade temperaturen varit ca. 25 grader i hela landet, nåja, de södra delarna åtminstone. När vi samlades, mina kursdeltagare och jag, visade termometern på 3 grader.
IMG_4818IMG_4822

 

 

 

 

 

 

 

Ett starkt gäng – där merparten var aktiva ledare i Friluftsfrämjandet – stävade ut på Vättern med glada miner och rev av en kanonhelg. Och som några sade när vi summerade helgen – vädret och kylan blev en dimension till i själva kursen. Det finns inget dåligt väder…apropå klyschor.


Till Misterhult åkte vi för att paddla och njuta, vilket är lätt att göra i denna fina skärgård. Det finns förstås en del fågelskydd att ta hänsyn till men vi fick ändå gott om tid i ytterskärgården. Middag_karlskarDSC_1849
Middag på Karlskär i väntan på övriga gruppen.

Tommy tupplur DSC_1897
Tommy slumrar till i sin hängmatta.

Laga skar, HuvfallsoDSC_2013
Låga skär vid Huvfallsö.

Spännande med delad grupp där deltagarna droppade in allt eftersom solen sänkte sig i horisonten. Fantastiskt ljus denna årstid, dels längden på det paddelbara ljuset men även färgerna som blir ett skådespel i sig.Unna i solen DSC_1910_1

Natt DSC_1916Kålsö med höghöjdstältning och ännu en fantastisk kväll.

Gruppen_OroDSC_1871
Klassisk passage genom Örös pittoreska fiskeläge.

IMG_4899
Läger på Vassö – en ö utan vass – namnet till trots.

Karin DSC_1974Karin rundar Kålsö.

Jag var ledare för denna tur och måste nämna söndagen då vi paddlade norrut i fin medvind på förmiddagen för att runda Klåvskär, Källmö och Rövarskär. Efter lunch begav vi oss söderut och även då i medvind. Nu snackar vi turledare?

Säl, havsörn och Blå jungfrun kunde skådas under turen. Den sistnämnda i fast form vid ett tillfälle och något svävande en andra gång. Ett ljusfenomen förmodligen om inte den tefatsformade silhuetten var på väg att lämna jorden.

/J


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *