KAJAK – kurser & utfärder

VILL DU UTVECKLA DIN PADDLING TILL NÄSTA NIVÅ?

Jag erbjuder i första hand kurser för dig som vill ta nästa steg och utveckla din paddling.  Kurser för blivande ledare samt förberedande för grönt och blått  EPP Paddelpass. Jag är även examinator för grönt och blått EPP paddelpass.

DCIM100GOPRO

Gröna kunskaperDu har paddlat en del och behärskar kajaken i lugna vatten. Under 2 dagar går vi igenom grundläggande teknik samt säkerhet i kajaken för att utveckla dig som paddlare. Kursen är utformad efter NIL grundsäkerhet samt det gröna paddelpasset. Kursen hålls i skärgårdsmiljö med övernattning i eget medhavt tält.

Läs mer här

Blå kunskaper – Målet med kursen är att du ska kunna paddla säkert på havet i vindförhållanden upp till 6 meter per sekund – hantera din kajak i högre sjö samt bli en bättre teknisk paddlare. Vi tränar på många av de moment som du redan har med dig från grönt paddelpass men vi gör det i lite tuffare förhållanden. Du utvecklar räddningar, roll, stöd samt styrtag. Du blir en bättre paddlare och en starkare del av gruppen. Någon att lita på helt enkelt. Nästa kurstillfälle: 27-28/9 Training Blått paddelpass. 29/9 Examination Blått paddelpass. Plats: Billdal, Göteborgs södra skärgård. I samarbete med Sea Kayak Billdal. Boka kursen här!

Läs mer om kursen här

PADDELPASSET 700x420

Turledare 1är en instegsutbildning för kajakledare och innehållet handlar om ledarskap, pedagogik, paddlingsteknik, miljö och säkerhet. Du ska kunna leda grupper upp till grönt paddelpass i relativt skyddade vatten.

Du behöver ha personliga färdigheter motsvarande lägst grönt paddelpass samt en godkänd HLR-utbildning. Kursen är 24 timmar.

UTFÄRDER

Tältplats-ÅlandFölj med på en utfärd i sommar.  Är ni ett gäng som vill lära er mer om hur ni hanterar kajaken och hur man bor som bäst i skärgården hjälper jag gärna till. Vill ni bara paddla med guide och njuta av naturen går även det bra. Du kan välja på några av Sverige bästa skärgårdar. Jag anordnar utfärder i Stockholms skärgård, på vackra Västkusten och i Vätterns norra skärgård. Du bestämmer var och när. Så här kan det se ut.

Share