KAJAK – kurser & utfärder

VILL DU UTVECKLA DIN PADDLING TILL NÄSTA NIVÅ?

Jag erbjuder i första hand kurser för dig som vill ta nästa steg och utveckla din paddling.  Kurser för blivande ledare samt förberedande för grönt och blått Paddelpass. Jag är även examinator för grönt och blått Paddelpass.

Gröna kunskaper –

Gröna kunskaper – Du har paddlat en del och behärskar kajaken i lugna vatten. Under 2 dagar går vi igenom grundläggande teknik samt säkerhet i kajaken för att utveckla dig som paddlare. Kursen är utformad efter det gröna paddelpasset. Kursen hålls i skärgårdsmiljö.

Det går att välja på endagskurs eller två dagar med övernattning i eget medhavt tält.

Läs mer om kursen här

Blå kunskaper – 

Målet med kursen är att du ska kunna paddla säkert på havet i vindförhållanden upp till 6 meter per sekund – hantera din kajak i högre sjö samt bli en bättre teknisk paddlare.

Vi tränar på många av de moment som du redan har med dig från grönt paddelpass men vi gör det i lite tuffare förhållanden. Du utvecklar räddningar, roll, stöd samt styrtag. Du blir en bättre paddlare och en starkare del av gruppen. Någon att lita på helt enkelt.

Det går att välja på endagskurs eller två dagar med övernattning i eget medhavt tält.

Läs mer om kursen här

Havskajakledare 1 –

SKF:s första utbildning för Havskajakledare riktar sig till dig som leder, guidar eller instruerar grupper i lugnare vatten, upp till grön nivå inom Paddelpasset. Under kursen jobbar vi med ledarskap, pedagogik, paddlingsteknik, miljö och säkerhet. Fokus för Havskajakledare 1 är att inspirera nya kanotister till fortsatt paddling, samt den viktiga rollen att underlätta för dem att etablera riktiga grundtekniker.

Förkunskapskrav: Grönt paddelpass, GSRT(Grundläggande säkerhet och räddningsteknik) samt en godkänd HLR-utbildning. Kursen, som är 24 timmar, genomförs oftast under 3 dagar i skärgårdsmiljö. Vi skräddarsyr den efter dina önskemål när det gäller tid och plats.

Nästa planerade tillfälle: 28-30/5 2021 Plats: Vätterns norra skärgård Pris: 3495:-

UTFÄRDER

Tältplats-Åland

Följ med på en utfärd i sommar.  Är ni ett gäng som vill lära er mer om hur ni hanterar kajaken och hur man bor som bäst i skärgården hjälper jag gärna till. Vill ni bara paddla med guide och njuta av naturen går även det bra. Du kan välja på några av Sverige bästa skärgårdar. Jag anordnar utfärder i Stockholms skärgård, på vackra Västkusten och i Vätterns norra skärgård. Du bestämmer var och när. Så här kan det se ut.