Äventyr i hemmareservatet…

  Paddling, Skridsko & löpning

med Clash & Sham69. Så kan en helg i vårt ”egna” naturreservat se ut. Lördagens paddling blev inte riktigt vad vi hade tänkt oss. Planen var fika på Hällen eller Lindholmen. Men när vi nådde norra ”stenskärgården” så låg isen där, blank och fin.
Iskänning

Att isen låg därute när det var så mycket öppet vatten på vägen dit förbryllade oss. Det skulle visa sig att en isräv av rang var beredd att hålla med om detta. Vi tog helt sonika en kombinerad brygg & sittbrunnsfika.
Brygg & sittbrunnsfika


Skumtomtar på väg!

Is…

Söndag morgon kom och jag hade funderat på isens bärighet. Fram med grejjerna och ner till Rävgången. Pikade lite och mätte upp ca. 5 cm. Håller mig efter kanten tänkte jag och gled iväg. Efter några hundra meter med extremt sjungande is dök det upp två spår. Jag höll mig till ungefär samma vägval. Intill vassen men inte för nära. Kom bort till gömslet och där kändes isen lite stabilare. Dock inte tjockare visade det sig vid kontroll. Tog mig upp på en vassö för att fota lite. Ville ha fast mark under fötterna innan jag tog fram kameran ur torrpåsen. Mark och mark, det var mer gungfly men kändes ändå ok. Då dök isräven med sällskap upp. Göte tror jag bestämt han heter och han tillhör den välmeriterade skaran i skridskoklubben. Dom hade vänt några hundra meter ut då det inte kändes bra. Jag nöjde mig då med min runda och tog lite bilder för att åka samma väg tillbaka.

Is och inte is


Tunt snölager på isen


Vårkänsla

Nöjd med att ha premiäråkt hoppas vi nu på lite kyla. Is på Hemfjärden och snö i Kilsbergen, går det att ordna?

Avslutade med ett löppass i månsken ner till Oset. Dubbskor, panlampa & Spotify i lurarna var ”braatthagrejjer”. Spotify är fantastiskt tycker jag. Plötsligt kan man spontanlyssna på gamla klassiker som Clash & Sham69. Hann även med ett besök på julmarknad i fina Wadköping. Kulturellt så det förslår med gallerititt där det låg protestlistor mot att försvaret skjuter på Vättern. Varför undrar jag? Vår fina rena sjö som man kan dricka vatten ur håller dårarna på att förstöra. Vi skrev på för glatta livet.

/J


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Äventyr i hemmareservatet…”

  1. Profilbild för eriksjos

    Superhelg! finfina bilder. Och Sham69 var verkligen länge sen, tack för tipset! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *