Blivande turledare i plurret.

IGÅR GICK STARTSKOTTET för den första turledarutbildningen i min regi. Den är skräddarsydd för Örebro Kanotförening men följer självklart utbildningsplanen. Skillnaden är att vi lägger in ytterligare moment för att anpassa den till klubbens önskemål. T.ex. kördes ett bassängpass igår där fokus var samsyn på hur vi lär ut och använder kamraträddning. En nödvändig kunskap som borde vara självklar för varje paddlare. – Ska man kunna hyra en kajak och ge sig ut på öppet vatten utan den kunskapen? Egentligen inte tycker jag. SKF jobbar hårt för att Paddelpasset ska bli en verklighet i Sverige. Den närmaste liknelsen är kanske förarbevis för båt.

Turledare1IMG_3380_3325I ÖKF gör vi nu en satsning att höja kunskapen hos fler ledare och på så sätt kunna erbjuda mer kvalitativt ledarskap och en större bredd. Kul att att få vara med och utveckla en redan blomstrande förening.

Jag kommer även att hålla en turledarutbildning tillsammans med Lars Jäderström från Horisontkajak senare i maj. Den är öppen för alla som har grönt paddelpass i bagaget. Snart kommer datum och info ligga ute på våra respektive hemsidor samt hos SKF.

 

 

Undrar ni varför våren kröp tillbaka under täcket igen? Samma här. För 2 veckor sedan var Mats och jag ute och paddlade på Vättern med tillhörande tältnatt. Kallt men fantastiskt fint. Visserligen lite is vid Hjortholmen men i övrigt sol och gott uteliv.

IMG_3368_3318Isbrytaren tar täten.

Solig frukost.IMG_0619_3331Frukost i solen på Krokholmarna.

Klart vatten.IMG_0615_3342Klart vatten i Vättern. Gillas av Mr. Romany.

Hoppas på ny tid utomhus under kommande påskhelg.

Ses vi därute?

/J


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

2 svar till ”Blivande turledare i plurret.”

  1. Profilbild för eriksjos

    Påskpaddling låter gött. Då kanske man kan våga sig ur soffan 🙂
    Sen får vi verkligen hoppas att det inte införs massa ska och måsten inom paddlandet!

  2. Profilbild för Johan Karlström

    Inga ska och måsten Erik, bara lite kunskap för de som vill och behöver det. Aldrig fel att veta hur man gör om det skiter sig, så att säga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *