Blöta övningar är the shit!

– Det är här lika kul som att bada, fast roligare. Den kommentaren släppte Johan igår när vi rollade och busade lite i Koviken. När solen glittrar i Vätterns klara vatten och nästan speglar sig i den ljusa sandbotten är det lätt att bli euforisk. Och även om Bryan Smith skrev, i en för övrigt utmärkt krönika på OR:s bloggsida. Att man ska rolla i så tuffa förhållanden som möjligt när man tränar, kan det vara svårt att låta bli när det är sådär fantastiskt bra förhållanden. Vi bestämmer att det är ok då också, med blöta kajaklekar alltså.Johan i Ilatassarna

Apropå blött så hade vi vår årliga 2-dagarskurs i skärgårdsmiljö förra helgen. D.v.s. 18-19/8, för att vara tydlig. Helgerna flyter liksom ihop när arbetsveckorna går fortare än ett hundrameterslopp. Hursomhelst så hade vi i år lagt in möjligheten att certifieras för NIL Grund säkerhet. Vi höll till i klassiska Stendörren som är ett ypperligt område för kurser av detta slaget. En blöt lördag från alla håll övergick i en söndagsmorgon som var sådär magisk som det bara blir i skärgården. Behöver upplevas, går ej att beskriva i text. Ganska mycket vind gjorde att vi kunde lägga in lite vågpaddling, vilket uppskattades av deltagarna. Kul gäng, men det säger jag efter alla kurser jag är med och håller. Kajak är den gemensamma nämnaren för alla som är där, vilket gör det enkelt att umgås. Men ofta avhandlas mycket annat spännande runt lägerelden. Trevligt.
Tid för eftertankeDSC_0506
HavskajakkursSteg2_2013_01Bra stämning inför blöta övningar. Det var liksom redan blött på land.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPatrik sätter ribban.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIdel leenden, oavsett position.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAÄr paddeln kvar i sittbrunnen?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAlla badar, lite till och från.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERASom vanligt hade vi lika kul som deltagarna.

CoachsnackHavskajakkursSteg2_2013_10Dagens övningar avhandlas medan lägret torkar.

Förbjudna färgerIMG_0736_1214

Rundar av med att tillägna den trötte Putin och hans entourage(läs Isinbajeva m.fl.) den här bilden. Kom in i matchen och släpp sargen.

Ett par saker till:

  • Missar Tjärö i helgen då jobbet kräver sitt.
  • Klassiska Kajaksaker.se byter ägare. Lite trist men skapar kanske paddeltid för Göran.
  • Tack alla deltagare och Viktor för fina bilder. Kommer mer på min Flickr snart. Håll ut.

/J


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *