Det ska böjas i tid, det som krokigt ska bli

RUBRIKEN ANVÄNDES FÖRR i världen för barnuppfostran har jag förstått, men i mitt fall handlar det om något helt annat.

Kanske var det en chansning, och såhär i efterhand måste jag nog erkänna att utfallet säger just det – en chansning som inte riktigt höll hela vägen. Inte så att det slutade i katastrof men det blev en del efterarbete. Dock inga skador på bilen. Det som hände var att jag tvättade bilen med mina kära kajaker på taket. Ja, jag tog alltså inte av takräcket och kajakerna innan tvätt utan tyckte att de satt bra där de satt.
KajakerDSC_2137En del av vår familj.

Nu tänker du att jag körde tvätt-tunnel med kajakerna på men så tankspridd är jag inte, ännu, kanske ska tilläggas. Nej jag handtvättade bilen i en rymlig tvätthall med högt i tak och såg inga problem med detta. Och det gick fint och smidigt tills damen i kassan beslöt sig för – eller om det var ett tekniskt fel – att bara öppna porten halvvägs upp liksom. Jag hade ju kört in genom den porten och helt sonika körde jag ut genom samma port tills det brakade till och hela macken stannade upp och riktade blickarna mot mig och mitt ekipage. Damen i kassan tog det med ro och körde upp porten ända upp och jag rullade ut ur tvätthallen. Kajakerna klarade sig fint och porten blev lite tilltufsad medan takräcket hade blivit ganska krokigt.
FullSizeRenderIngen trängsel i Mölle hamn.

Jakten på ett nytt takräcke har börjat och det första inköpet från en internetleverantör blev inte rätt. Grymt jobbigt att då inte kunna gå och byta på dan, så att säga. Snabba leveranser, handla när du vill – men när det blir fel passar inte webshopping mig något vidare. Jag vill kunna byta produkten inom en timme eller två – så långt räcker mitt tålamod ungefär.
DSC_2203Pelargoner, eucalyptus och allt vad det heter.

Befinner mig nu på landet med två kajaker i trädgården men inget takräcke. Kanske är det bra och ett tecken från en högre makt att fokusera på annat. Som att slipa fönster, umgås, läsa bok och kurera förkylningen inför äventyret på Helgelandskusten som bara är en vecka bort. Jag kommer ju få mina timmar i kajaken men ungefär som socialstyrelsen en gång i tiden rekommenderade 6-8 mackor om dagen skulle jag kunna göra detsamma med kajaktimmar.

Bara så ni vet ni som håller er på land.

/J

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *