Efter regn kommer sol, eller?

Upptäckte till min fasa att bytet av teleoperatör gjort mig surflös inför helgen. Hur skulle jag överleva en helg i skärgården utan att kunna kolla väder, följa Sverige-England och andra nödvändigheter? I samma tiondels sekund gav jag mig själv en mental örfil, skärpning. Naturupplevelser kräver väl ändå inte internet? Frågan är befogad i vår uppkopplade värld. På Storulvåns fjällstation i påskas duggade surfplattorna tätt. Så vem vet, vi kanske inte klarar oss utan våra uppkopplade extrahjärnor.

Jag kan meddela att det gick alldeles utmärkt även om jag fick tjata lite på Janne för att få en väder och vindprognos. Hade inte kvar numret till den förnämliga tjänsten Kustvädret. Och inte heller en traditionell radio som på den gamla goda tiden när vi följde ett antal VM-matcher runt lägerelden med radiosporten på högsta volym. 1998 var året om jag inte missminner mig och Zidane var kung. Sverige satt tyvärr hemma i soffan.

Hur var då helgen? Jodå det var trevligt sällskap men mer regn än vad som är trivsamt. Regn kanske aldrig är trivsamt men en skvätt på natten eller när man sitter i kajaken går väl an. Men vi fick mycket när vi var vakna men fortfarande kvar på land. Tarparna fick jobba hårt. 

Planerna blev lite annorlunda och vi tog dagarna lite som de kom till oss. Fredagen bjöd på ganska mycket vind och lite rolig sjö på vägen ut från Eköns camping. När övriga gänget anlände så blev det en lång kväll vid brasan medan Tommy & Ulf körde sin klassiska trerätters. De var väl klara framåt elvatiden då vi andra hade diskat och gäspat en stund. När väl regn och rusk lämnade oss ifred på lördagen bar det av till Häradsskär. Fyrspaning och fika i bra väder till slut.

Kvällar med uppehåll är gott nog ibland och ämnen som diskuteras runt lägerelden är alltid lika intressanta. Och visst har vi snackat om det mesta förut men vinklarna är många och minnet kort.

Även söndag morgon blev en blöt historia men vi kom iväg skapligt och fick en trevlig paddling med en tuff avslutning i kraftig västanvind.

Det verkar som att den klassiska korvmojjen i Söderköping har bytt ägare. Ingen kulglass och något sämre burgare än vanligt. Såg inte om Raggmunken fanns kvar på menyn. Vi har traditionellt stannat där sedan kajaken uppfanns men ser oss nu om efter nytt stamhak i trakten. Tips är välkomna.

/J

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *