Fantastiska Kilsbergen

Tjugo minuter med bil har vi till denna bitvis orörda natur. Länsbussen går också bra. Lite mindre valfrihet när det kommer till destination bara. För Kilsbergen är ju inte en plats utan ett stort naturområde. Vandring, skidåkning, ja välj själv. Just denna dag valde jag mina snöskor. Många fördelar tycker jag när man ska röra sig i skogsterräng.

 

Vindskyddsvy

Jag började med en kortare sväng upp till Göljans vindskydd. Ett av Bergslagsledens mest välskötta vindskydd. Tände brasa och kokade risgrynsgröt. Eftersom det inte går några turspår för skidåkare just här så får man total vildmarkskänsla så här års. Betydligt mer välbesökt plats under den snöfria årstiden.

 

Fascinerande att man kan få känslan av total vildmark 20 min. från Örebro.

Into the wild….




Hemtrevligt…

Färdigfikad bar det av mot Göljestigen och den fina led som iordningställts av Kilsbergens hembygdsförening.

Avslutningen uppför Mattsabacken tillbaka till bilen är en skön pulshöjare.

Med risk för att bli tjatig. Vilken natur vi har runt hörnet. Fantastiskt att likt en man från en annan tid smyga fram på snöskor i orörd terräng och total tystnad.

Ut & njut!

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

  1. Profilbild för Jan Åkerling
    Jan Åkerling

    Jag håller med dig att vi har nära till vildmarken och att vi utnyttjar den för lite. Jag blev imponerad av att du koka risgrynsgröt ute i vildmarken. Såg ut som du slagit läger i vindskyddet och då finns det tid att fixa gröt! Ovanligt att gå med snöskor. Kanske ska komma och testa dom ngn gång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *