Fotografiska. Rekommenderas.


Fotografiska

Nick Brandts bilder hängde på första våningen. Där kunde man inte ta sig in för trängseln var enorm. Vi började en trappa upp med Aitor Ortiz. Han har avbildat flera monumentala arkitektoniska verk. Spektakulärt och lite speciellt.
Sedan klämde vi in Margaret M. de Lange. Svåra bilder på människor. Nakna. Vissa trasiga. ”Att fotografera handlar om att utmana sig själv, om att våga stanna kvar i ett rum och fånga det som sker när alla andra för länge sedan gått. Margaret M. de Lange stannar kvar, hon dömer ingen, och hon omfamnar allt.” Så löd texten om utställningen som hon kallar:
Surrounded By No One

Kafédelen med sina stora fönster som vetter mot Djurgår´n var belamrat och vi bestämde oss för att ta oss in till Nick Brandts enorma djur. Fantastiska bilder som porträtterar dessa enorma varelser. Han jobbar inte gärna med tele utan vill vara nära djuret. Känna dess personlighet. Hur han gör? Don´t ask me?
Finns massor att läsa om denna man och hans arbete för dessa djur.

Tyvärr så hänger bilderna bara till 8/1.

Rangers med betar från dödade elefanter

Fotografiska är väl värt ett besök. Eller två. Ska försöka gå dit så fort jag är i Sthlm och har lite tid över. Anton Corbijn föreläser 14/1. Det är utsålt. Men hans utställning kan man besöka.
Vacker stad i vackert väder

/J


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *