Fruset vatten på Vättern.

Jag hade tänkt skriva om denna fantastiska dag för länge sedan. Men tiden räckte inte till och sedan kom det en resa till Thailand emellan. Men bättre sent än aldrig. Här kommer det några bilder från en grym dag på Vättern.

Vi utgick från Kovikens p-plats och åkte sedan söderut i den lilla skärgårdens östra kant. Isen var grym redan här men det skulle bli bättre.

Vi var inte helt ensamma denna dag. Men det var mycket is att dela på.

Bra grejjer…………

Efter lunch/fika bar det av rakt österut. Och isen blev bättre och bättre ju längre ut vi kom. När vi hade Stora Röcknens södra udde i ögonvrån tog vi sikte på den. Med en skön bris i ryggen närmade vi oss udden ganska snabbt. Sakta gick det upp för mig att vi var mitt ute på Vättern och det var is så långt man kunde se. Magiskt. 

Tidigare har jag haft bra skridskoåkning i Vätterns norra skärgård. Men att få komma ut på ytorna söder om Röcknen var något speciellt.

Nästa gång jag befinner mig på Vättern är det i kajak. Igår hade vi paddelpremiär i Örebro men Vättern får vi nog vänta på ett tag till.

 

 Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

  1. Profilbild för Karla jr
    Karla jr

    Fantastiskt fina bilder! Dagar som denna önskar jag att Sthlm och öret låg lite närmare varandra. : ) Hela riddarfjärden är typ öppen nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *