Gillar hösten.

EN HÅRD VÄSTLIG VIND skulle blåsa hela helgen enl. vädergubbarna. Numera är det inte Pohlman och hans gäng som ger oss prognoser utan apparna i telefonen styr våra val. Ta den som passar bäst för tillfället och hoppas på det bästa. Havet och fjället kräver dock att man har lite väderkoll. Det blåste ungefär som apparna meddelade hela helgen.  Dom var hyggligt överens angående riktningen men angav lite olika vindstyrkor.

Lokalt väder kan man säga.

Idkobben var vår ö denna kväll och vi fick inget av detta väder över oss. Fascinerande att sitta och se denna front attackera havet och öarna i horisonten. Det är mycket som talar för den här årstiden i skärgården. Krispiga mornar med sol som värmer lite lagom. Äta frukost i dunjacka och mössa är otroligt mysigt tycker jag. Flygande, surrande saker lyser med sin frånvaro och man kan med gott samvete lämna myggmedlet kvar i kajaken. Har alltid det liggandes i kajaken faktiskt. Kanske tar ur det framåt november.

Tälta på höjden som omväxling!

Stockholms skärgård är väldigt trevlig när man får ha den lite för sig själv. Pratade med en bonde på Ornö som stod och sålde grönsaker vid färjelägret. Han hade inte varit på Huvudskär sedan han låg i lumpen, och det var inte igår kan jag intyga. Hade inte ens någon båt. Hinner inte med att vara på sjön när man är bonde, sa han. Tänk att bo på en ö i denna vackra skärgård och aldrig vara på sjön. Förutom när han åkte in till ICA Maxi på fastlandet. Med bilfärjan. Affären på Ornö har de fått slå igen. Alldeles för bra kommunikationer, sa min bonde.

Havsnära fika på Björkskär m. Iphone.

Bosse fixar fika. By Iphone

Många eldar små.

Man tager vad man haver, sa Cajsa Warg. Var inte läge att elda i vinden på Idkobben så då fick vi värma Murikkan med andra hjälpmedel. Blev bra, med lite Per Moberg varning. När sedan den traditionella ”All in” rätten skapades på den heta pannan blev kvällen komplett. Chiliheta grönsaker med diverse korvar till det Wraps och potatismos. Mama mia!

Nu är hösten på väg. Märktes framförallt i motvind då det drog bra om händerna. Vattnet är dessutom kallare än normalt då det aldrig blev varmt den här sommaren. Man vill väldigt gärna hinna med ytterligare några tältnätter i skärgården. Inga problem. Med pannlampor och kanske några extra värmeljus så blir oktober kanon.

Mysigt med höstmörker.

J


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för eriksjos

  Snyggt och mysigt! 🙂

  1. Profilbild för karlash

   Tack, ja mysigt kan det vara även när det brallar på!

 2. Profilbild för Ulf Bolander
  Ulf Bolander

  Visst blev det en fin paddelhelg! – Fina
  bilder och trevlig text.
  Förra helgen var vi och vandrade
  vid Vedungsfjället (öster om
  Fjätervålen). Det gav mersmak. Du kan se
  bilder på Ulfbolander.blogspot.se
  Även bilder från paddlingen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *