Gryts skärgård med sommarvärme.

Nu var inte detta igår utan för någon vecka sedan. Men det kom en kajak och en magisk kväll på Ullevi emellan. Så kan det bli ibland.

Vi började denna roadtrip med att paddla några dagar i Gryts skärgård. En proppfull Eköns camping där vi klämde in vårt tält i ett hörn. Hyggligt malplacerade med stora familjetält och campingstolar runt omkring oss. Men vi slapp bo bland husvagnarna och oset från deras grillar. Nu ska det sägas att Ekön bjuder på fantastiska klippor vid havet så man behöver bara sova på campingen. Vi kom sent och tyckte att det var skönt att chilla lite därav campingvalet. Händer nog inte igen inom en överskådlig framtid.

Nyinköpt svensk uppfinning som funkade grymt bra. Popup grill.
 

Solen och sommaren var på plats och vi paddlade söderut morgonen efter. Ganska mycket paddlare ute varav ett flertal gjorde dagsturer med kajaker från uthyrningen på campingen; Ostkustkajak. Men även en del tyskar med blandade farkoster. Några med packning på akterdäck som gav intryck av expedition modell jorden runt. Men det var bara lite solstolar och annat smått och gott visade det sig. Vi såg när de byggde upp ett läger. Lite nyfiken blir man ju.

Alltid lika imponerad av rymligheten i North face tältet. Väger lite mindre än Allak och är mycket större inuti. Bågarna i innertältet gör att det blir lite ”råddigare” att sätta upp när det regnar. Men man får bra betalt i form av väldigt schysst innemiljö. Jag har dessutom kitat det med världens bästa linsträckare från Frösön. För där hänger inte amerikanarna med i svängarna.

Ja, solen gick ner den här gången också:-)


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *