Havskräftor och sälar i Fjällbacka skärgård.

Har man Mats med sig till Västkusten så vet man att det vankas skaldjur. Denna långhelg gjordes inga undantag. Vi paddlade förbi Hamburgsund och havskräftor inhandlades. Den obligatoriska majonnäsen fanns redan i kajaken men Anna köpte lite aioli för att säkra upp. Rariteterna inmundigades vid brasan på Storsvinningen. De fick inte full poäng då det var trålade kräftor, burfångat ska det vara om Mats själv får välja. Men man tager vad man haver som Cajsa Warg sa.

Kalla kvällar kräver en brasa. Elden skapar ett lugn och åtskilliga timmar spenderas sittande runt denna fascinerande men samtidigt enkla plats. Jämför med en tv-kväll i soffan och valet blir enkelt. Åtminstone för oss utenördar.

En annan av naturens krafter som kan få oss att sitta och stirra på en plats i timmar är havet. Ett fenomen som få kan förklara. Vi sitter där och tittar på urkraften med en skräckblandad förtjusning.

/J


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Göran Pehrson

  Som vanligt fina bilder Johan! Havet trollbinder sannerligen.

  1. Profilbild för karlash

   Tackar, ja det har en speciell inverkan på oss. Skönt med det lugn som råder i dessa farvatten såhär års jämfört med sommartid. Då kaos råder.

   /Johan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *