Kajakolik.

STENDÖRRENS naturreservat har jag besökt många gånger. Dock aldrig i den 1:a halvan av mars månad. Inte ens med långfärdsskridskor under fötterna. Kan vara grym skridskoåkning där har jag hört. Vilket är lätt att förstå när man glider fram i kajaken i denna lilla men ack så fina skärgård.

IMG_2076_2147

Jimmy passade på att lufta finmössan när vi smög runt Kalklubbarna och gick via den klassiska kanalen in på ostsidan för fika i lä.

Fika Kalklubbarna.IMG_1072_2112

Jag gillar min Romany skarpt men när jag ska fika, och då snackar vi finkaffe, måste jag plocka fram köket och lilla moccabryggaren. Vilket innebär att jag får packa ur halva akterskottet. Å andra sidan så har man all tid i världen sittandes på en kobbe. Gott kaffe blir det också; vilket är ett måste, annars kan jag vara utan. Men min kära Romany är lite liten för turpaddling. Åtminstone under den kalla årstiden när man har med sig extra allt, typ. Vilket leder oss in på ett hett ämne i min dator just nu; den optimala turkajaken i brittisk stil. Inget annat långt och tråkigt ekipage för min del tack. Testade Tideracebåtar idag då vi har några i klubben. Inte så tokiga. Detta ska komplettera min Romany och därmed är min Maelström till salu. Fin båt men inte ett komplement till min Romany.

IMG_1284_2103 (kopia)
Är du intresserad av denna skönhet så är det bara att skicka mig ett mail. Finns även på blocket och Utsidan. jlkarlstrom@gmail.com

Vi hade tänkt tälta på någon ny plats men vinden från väst tilltog under eftermiddagen och då fick det bli ett säkert kort. Brännskär. Som att komma hem.

Bonfire.IMG_1084_2124

La luna.IMG_1090_2131
En nästan klar natt bjöd på lite minusgrader och vattentäckten var frusen på morgonen. Vilket innebar en klar och krispig morgon. Magiskt att vakna till tycker jag och några med mig. Bör upplevas.

IMG_2080_2148

Gokaffe.IMG_1096_2108

Att äta frukost och dricka ett gott morgonkaffe i den här miljön är fantastiskt. Jag tror att Ulf Ekman skulle kunna byta religion igen om han fick uppleva detta. Kajakolik.

/J

 • Jills veranda är slut, vad gör vi nu?
 • ÖHK måste göra jobbet nu.
 • Just nu på Spotify. Thåström. Så bra.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Robert

  Trivs du inte med kajaken

  1. Profilbild för karlash

   Jodå, men den är ganska lik egenskaperna som min Romany har, dock längre. Jag ska köpa en med mer turegenskaper och då får Romanyn bli kvar som playboat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *