Kurs är kul.

Då har våra kurser i havskajak kommit igång. Vi är Örebro Kanotförening som jag är en del av. På min fritid ska tilläggas. Man vet aldrig vem som läser vad man skriver. Igår körde vi introduktionskurs vilket oftast är en trevlig upplevelse. Människor som knappt vågar släppa bryggan inledningsvis paddlar 2 timmar senare helt obehindrat. Inte så sällan med ett stort leende på läpparna. Rekommenderas starkt.

Idag skulle vår traditionsbundna onsdagpaddling få ett nytt inslag. De som ville fick ca. 30 minuter teknikgenomgång. Kom ner till klubben och regnet stod som spön i backen. Idag blir det ingen paddling hann jag tänka innan det dök upp paddleklädda människor. När vi lämnade bryggan så var vi sex personer och det fortsatte att regna. Ut på sjön med hela gänget och så körde vi lite kantning vs. lutning av kajaken. Vad händer när man gör si och vad händer när man gör så? Och framförallt varför? Jag gick även igenom lågt stöd och vi använde naturliga hinder att öva på.

Faktum är att vi hade uppehåll under övningarna; vilket var trevligt men inte nödvändigt. Regn är inte ett problem så länge du sitter i båten, så att säga.

Vi avrundade med en kort fika och paddlade sedan in. Under hempaddlingen kunde jag se ett och annat skrov kantas lite grann samt lite låga stöd här och var. Kul att lära. Kul att lära ut.

/J


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *