Med uppdrag att leda.

PaddlarIMG_3488_3410EFTER ATT FÖR någon vecka sedan ha avslutat första Turledarkursen, kanske till och med den första i Sverige, tog jag rygg på två av mina adepter för en tur i St:Annas och Gryts skärgård. Vi blev briefade om vart vi skulle och den planerade rutten var lagd efter en långtidsprognos för väder och vind. Starten skulle ske i Arkösund även om jag och Patrik försökte övertyga vår chaufför, Bettan, att köra mot Söderköping. St:Anna och N:a Finnö är hårt rotat i våra paddelhjärnor. När Bettan äntligen ifrågasatte vårt vägval gick det upp även för mig att turledarna angett start i Arkösund. Blev en sväng via Ö:a Husby på Vikbolandet för att ta oss till Sköldervikens strand och vår startpunkt. – Bra med feedback som används på rätt sätt Bettan. Ingen hjälpgumma här inte.

Valet av startpunkt visade sig vara mycket klokt då vi paddlade med nordanvinden i ryggen i dagarna två. Sedan vände vinden och vi med den. Till slut visade dock vinden vem som bestämmer och blåste lite kuling på oss. Så länge höll den relationen.
Vind och grynnor.IMGP0449
Fotograf Bettan.

Lite kärvare än vanligt så här års i skärgården då havet inte är uppvärmt till normal nivå och nordanvinden härjar fritt. Detta till trots hade vi en väldigt bra tur. Med gott sällskap kommer man långt; oavsett väder.HarstenaIMG_0692

Det var så här i efterhand bra med lite dramatik på söndagen då kulingbyarna ven runt öarna och de öppna ytorna blev lite väl skummiga för några i gruppen. Vi löste det på ett bra sätt i gruppen med gott engagemang och med ett väldigt bra psyke hos Birgitta som gjorde sin första havstur. Alla lärde sig något av detta och för turledarna blev det ny och bra erfarenhet med ansvar under lite tuffare förhållanden. Bra jobbat.KvallsljusIMG_0697

På fredag är det dags för nästa Turledarkurs och då i Stendörrens skärgård tillsammans med Lars från Horisontkajak. Det ryktas om varmare väder tills dess. Ska bli skönt att lämna vintersovsäcken hemma.

/J


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *