Njut av ljuset i mörkret

MÅNGA ÄR DE som går ner i den berömda källaren när november anländer. Eller flyr landet en vecka eller två till varmare breddgrader. I år har förvisso oktober varit bättre än någonsin – åtminstone för oss som gillar att vara ute. Jag tycker även att november har bjudit upp till dans, so far. Det kan vara en utmaning att ta vara på denna årstid men jag tycker att den har sin charm. Och kalla mig gärna patriot men det finns massor att göra utomhus även under denna årstid i vårt vackra land.

SommarhimmelDSC_0071

Oavsett vad årstiden gör med oss så är det upp till oss själva och i år har vi fått bättre förutsättningar än på väldigt länge. Förutsättningar som bjudit på norrsken, extremt lite regn och fantastiskt ljus att föreviga på bild.

Just ljuset är ett ämne som jag funderat på och diskuterat frejdigt med likasinnade. Och de flesta är överens med mig när jag lägger fram min tes om att vi skulle behålla sommartiden året runt. Det skulle ge oss lite mer tid på kvällen att träna, promenera eller bara vara utomhus. Förvisso mörkare morgnar men då är de flesta bara på väg till jobbet.

Nu gillar jag att göra saker i pannlampans sken men många skulle föredra möjligheten att t.ex. ta den där promenaden efter jobbet i vackert skymningsljus istället för som nu vara tvungen att välja promenadstråket med gatubelysning.


Men för er som inte testat pannlampan vill jag dra en lans för denna vän i mörkret. Jag använder dem, för jag har flera olika, till allt från att läsa utan att störa någon som vill sova till att springa i precis den terräng jag vill oavsett tid på dygnet. Tyvärr så skyddar den inte mot de eventuella idioter som väntar i mörkret på ett tillfälle att ofreda någon, oftast en kvinna. Därför förstår jag min fru och flera med henne som väljer att kvällspromenera i gatubelysningens sken. Och jag vill därför ge cred till Örebro stad som har satt upp belysning efter Svartån ända ut till Naturens hus, på båda sidor dessutom.

Ser framför mig hur det kan skapas ett skidspår där i vinter. Kom ihåg var ni läste det först.

Ikväll är det dags att sparka igång säsongens första rollkurs, eller eskimåsväng som vi också säger, inomhus i bassäng. Svårt att välja utomhus så här års för dessa övningar. Alltid lika spännande att se hur eleverna närmar sig sin första roll och det blöta leendet när den första sitter är obetalbart.


Att dela med sig av kunskap är fantastiskt.

/J

 


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *