Nordic Lunch på kreativa äventyr.

DET ÄR TIDIG MORGON I KILSBERGEN när jag lastar ur bilen vid Gårdsjötorp. Under 24 timmar ska jag jobba med ledningsgruppen från Nordic Lunch. Ett drivet gäng i ett högproducerande företag som kommer att få inleda dagen med att försätta telefonerna i flight mode. En utmaning i sig. Vi har stämt träff vid Coop i Garphyttan och dit beger jag mig efter att ha lastat ur Murrikkapannor och råvaror vid Gårdsjötorp. För det är här vi kommer att runda av dagen med matlagning utomhus. Oavsett väder.
MorgonfikaIMG_0732

Vi inleder med kaffe och macka på en klippa vid Gårdsjön och gruppen får presentera sig. Jag är nyfiken på deras historia och de förväntningar de har på det närmaste dygnet. Min nyfikenhet och fascination stiger efterhand som historier om flykt från krigszoner blandas med roliga anekdoter från företagets tidiga år. Här skulle vi kunna sitta länge och prata och jag förstår att jag har ett intressant dygn framför mig.

Det blir dags för vandring där uppdraget är att diskutera angivna ämnen med sin ”buddy”. Naturen bjuder på fina scenarier som jag tar för givet, men som för den oinvigde blir en extra dimension till promenaden. Bra att bli påmind även om jag alltid njuter i denna miljö. LunchIMG_0740

Lunchen intas i solen och vi diskuterar badtemperaturen i sjön. Vad som är badtemperatur visar sig vara väldigt olika beroende på vem du frågar. Lunchen består av frystorkad påsmat från två av de största leverantörerna. Jag vill väcka en tanke hos gruppen om detta är en produkt för deras kunder, förmodligen inte kommer vi fram till. Priset är för högt och deras produkter bygger på fenomenet enhandsfattning. Det vill säga att du ska kunna äta med en hand. Statoil är en av deras större kunder – så förmodligen förväntar sig slutkunden att det går att köra bil med den andra handen.

Jag leder in gruppen i hagen vid Gårdsjötorp och det går upp för dem att detta är vårt basecamp. Tycker mig höra en liten utandning hos några i gänget. Slipper sova ute i alla fall. Nu ska det göras upp eld på riktigt som ska användas till att steka krabbelurer. Vi gör det i tävlingsform och först att koka 1 liter vatten vinner. Hjälpmedel i form av näver, tändstål och tamponger finns att tillgå. Dock är det tidstillägg om man använder tampongen som är extremt lättantänd. Ett bra tips att ha med i vildmarken. Vinnarna valde det senare och det visar sig att tidstillägget inte spelade någon roll.
EldtävlingIIIMG_0745En fokuserad Rebin.IMG_0746_1

Efter finfika med grymt goda krabbelurer diskuterar vi företagets produkter och kommande strategier samt förväntningar på kollegor, både uppåt och nedåt i organisationen.
Krabbelurer.IMG_0748

Kök.IMG_3571I ett strilande regn beger vi oss sedan på upptäcktsfärd till Vargkitteln. På vägen tillbaka möter vi en mäkta förvånad Mats Rosenberg, mannen bakom bl.a. Gårdsjötorps förvandling, som inte förväntat sig att möta några vandrare i skogen en torsdagskväll.

När vi är åter Gårdsjötorp åker Murrikkapannan fram och det görs upp eld som om de aldrig gjort något annat. Hela gänget lagar mat som en skön enhet medan Mats lutar sig tillbaka i utemöbeln. Lagom tills det är dags att äta återvänder regnet och middagen intas i skenet av stearinljus och till ljudet av brasan i kaminen.

Vi kommer fram till att ordspråket, – Ju fler kockar desto sämre soppa”, inte nödvändigtvis stämmer in på verkligheten. Och bestämmer oss för att, – No matter how brilliant your mind or strategy, if you’re playing a solo game, you’ll always lose out to a team”, kanske stämmer bättre in på det vi vill uppnå.

 

 

Jag somnar till ljudet av den sprakande elden i den lilla kaminen och med telefonen i flight mode.

Kaminmys.IMG_0760

Jag vill passa på att tacka för att jag fick uppdraget och förtroendet att ta med er ut i naturen och jobba med er som grupp. Grymt kul och inspirerande. Hoppas vi ses snart igen.

/J

 

 

 


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *