Nya vyer & nya prylar.

KINDLA NATURRESERVAT hade jag inte besökt tidigare. Länets största vildmark enligt länsstyrelsen var en trevlig bekantskap. Nu är det här ett tag sedan med mina mått mätt, närmare bestämt 4-5 april. Men ibland blir inte bloggen uppdaterad som den ska. Kommer annat emellan, som t.ex. en film till Fisk i hallen, som jag fick klar lagom till förra helgen. Ganska lämpligt med lite jobb framför skärmen när en rejäl förkylning satte in. Då måste man ju ändå försöka hålla sig stilla och inomhus. Inte min starka sida direkt.

Reservatinfo.IMG_2125_2259I reservatet finns lodjur enligt informationen; dock inget vi fick uppleva. Lodjuret är skyggare än snittet har jag förstått. Bara resan hit är en upplevelse när man efter Nora passerar genom gammal bergslagsbygd som Järnboås. Tillbringade en del tid här som barn, då inte lika fascinerad över historien som finns här i form av gruvor och gammal bebyggelse. Finns faktiskt en specifik led som likt ett gruvmuseum följer olika platser för dåtidens aktiviteter.

Vägledning.IMG_2126_2260Även om reservatet är stort till ytan för att vara ett reservat i våra trakter så blir lederna inte så långa. Bergslagsleden passerar igenom så det går att göra en avstickare från den om man vill. Vi valde att gå runt på angivna leder och upp på alla höjder; som i dessa sammanhang är förhållandevis höga. 426 meter mäter Kindlahöjden och är med det högst i länet med marginal.

Kindlahöjden.IMG_2138_2272Fin vy från Kindlahöjdens utsiktstorn. Någon hade skrivit att här börjar norra Sverige.

Kaffepanna.IMG_2149_2282Det var ett betydligt vintrigare klimat häruppe och Klosstjärn där vi tältade var helt frusen. Trevligt med en värmande brasa att ställa kaffepannan på och värma sig lite innan det var dags för sovsäcken. Vi fick hugga upp ett hål i isen för att komma åt vatten till disken efter maten. Lite charmigt tycker jag.

Mossens vindskydd II.IMG_2157_2243Kindlamossens vindskydd med tillhörande hässja och bod.

Vatten.IMG_2145_2279Det fanns strömmande vatten som självklart inte var i fryst form. Gick säkert att dricka men vi testade våra nya filter som Mats köpt med från USA.

Apropå USA så var dottern nyligen i NY och jobbade. Passade på att lägga en beställning på favoritkaffet för uteliv. Starbucks Italian roast i portionspåse. Bästa pulverkaffet enligt mig. Hon fick även äran att besöka NY Kayak shop och köpa med en Kokatat Knapster.

IMG_2190_2298Tack för den leveransen Fanny!

Nu är det hudar på och full fart mot Storulvån.

/J

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *