Nyårspaddling 2011…

EN FANTASTISK DAG PÅ VÄTTERN fick runda av mitt 2011. Det var ingen trängsel i Bastedalens hamn. Minusgraderna var sju till antalet i morse. Solen värmer en del men jag valde woolterry pants nertill och två lager merino upptill. Bra val visade det sig.
Hamnen, Bastedalen

Som synes så var  sjösättning inte en självklarhet. Isen var ett par centimeter och jag fick ta mig längst ut på stora bryggan för att sjösätta. Hade varken isyxa eller isdubbar med mig.  Stilla var ett ord som passade bra på Vättern idag. Såg oväntat nog en hel del sjöfågel som man aldrig ser där annars. Ornitolog är jag inte heller så jag vet inte vilka dom var eller varför. Lunchade med en schyst vy och brasa som sig bör så här års.
Lunchvy…

Röksignaler..?

Blev förvånad över att det dök upp is här och var. Vissa sund var helt täckta med centimetertjock is. Det har ändå bara varit två dygn med minusgrader. Frost på öarnas nordsidor gav en vintrig inramning. Apropå frost så blir det en del is på kajaken när det är minusgrader.
Is eller vatten?

Fruset på däck!

Väl inne i hamnen var mörkret på plats. Skymningspaddlingen sista biten var magisk med ett tunt islager mitt ute i farleden som kajaken bara gled igenom som en varm kniv i smör. Det är en speciell känsla att paddla genom tunn is.

Tillbaka i hamnen

Då var det färdigpaddlat för i år och dags för en trevlig nyårsmiddag. Kan bli en tidig start på nästa års paddelsäsong:-)

/J


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

10 svar till ”Nyårspaddling 2011…”

 1. Profilbild för Göran Pehrson

  Fina bilder Johan!

  1. Profilbild för karlash

   Tack Göran. ”En gör så gött en kan” som dom säger i Värmland. Lite sugen på en däckskamera i bra kvalitet. Men man kan inte ha allt, eller?

 2. Profilbild för Nilla
  Nilla

  Hej Johan & God fortsättning!
  Brukar läsa din Blogg och titta på dina nytagna foton de är ”göör bra” du är en bra fotograf så självklart ska du skaffa en däckskamera….
  Nog för att jag kör med Ullmax inpå bara skinnet men inte investerat i någon Torrdräkt ännu så ”Gamla Bettan” är i säkert förvar på vinden tills våren kommer.
  Men dina bilder inspirerar till vinterpaddling så jag kanske får göra en investering jag också.

  Hälsningar
  Nilla

  1. Profilbild för karlash

   Hej Nilla och God fortsättning,
   Kul att du gillar min blogg och mina bilder. Har en däckskamera av enklare modell från Olympus. Den är inte bra så den hamnar sällan i packningen. Sätter upp en ny på önskelistan. Torrdräkt kan jag rekommendera. Gör paddlingen väldigt tillgänglig under svårare årstider. Dessutom en trygghet och kul kompis när man tränar vattenlekar med kajaken. Använder min extremt mycket.
   Jag samlar lite bilder här: http://johankarlstrom.smugmug.com/
   /Johan

 3. Profilbild för eriksjos

  Ser finfint ut! och god fortsättning och allt såntdär 🙂

  1. Profilbild för karlash

   Det var finfint! God fortsättning.

 4. Profilbild för Krister
  Krister

  Läckra bilder du tar :-))))
  vad har du för tält, såg ett rött på några bilder!
  funkar det bra???
  mvh Krister

  1. Profilbild för karlash

   Tack Krister. Jag har två röda tält. Båda är från Hilleberg. Använder Allak till paddling då det är självstagande och mitt Nallo 2, som är ett tunneltält, till annan aktivitet. Det väger mindre vilket gör det mer bärbart. Om man inte vill bära mer än nödvändigt. Nöjd med båda. Lite hängiga innertält med det är klassiskt för konstruktionen. Innertält och yttertält som reses tillsammans. /Johan

 5. Profilbild för Krister
  Krister

  Såg ett rött tält på några bilder från Johan, vad var det för märke på tältet m,m
  mvh Krister
  mulle99@hotmail.com

 6. Profilbild för sussi wesström
  sussi wesström

  Fina bilder ser jättefint ut.
  Gott Nytt//

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *