Paddelväder – javisst!

JAG VET ATT NI är många därute som inte är särskilt nöjda med sommaren, so far. Det kan tyckas rimligt då det blåst och regnat lite mer än snittet. Men som paddlare måste jag säga att jag är mer än nöjd. T.ex. var vi ute på Vättern idag och fick väldigt busig sjö med bra bryt på grynnorna och fin medsjö in mot Harge Uddar. Lite som att åka brant skidåkning, för att göra en jämförelse för er som inte paddlar kajak. Åker ni inte skidor tror jag att ni förstår ändå. Tänk er att branten låg i ert närområde, och inte som nu, då vi behöver ta oss till Åre för att uppleva det. Ja, så kan man ha det om man börjar paddla kajak och hänger med ut när det blåser. Förra säsongen så hade vi dessa förhållanden i oktober, vilket i sig fungerar fint men det är lite roligare när även sommarmånaderna bjuder upp till kajakdans.

Busigt Harge Uddar IIIMG_3935

Busigt Harge UddarIMG_3937

Annars har Göteborgs södra skärgård, med Billdal som bas, fått en egen plats i mitt hjärta den här sommaren. Den har flirtat med mig tidigare somrar också men i år sa det klick. Och då är det inte bara kajak jag tänker på utan platsen i sig som jag gillar skarpt. Närheten till Göteborg, som i mångt och mycket är en lagom ”storstad”. Med en riktig favorit i da Matteo; Coffee shops de lux, i fantastiska lokaler på väl utvalda adresser, med det där lilla extra som vi tyvärr aldrig får uppleva i Örebro. När ska någon våga gå hela vägen i vår lilla stad? Förklarar gärna vad jag menar men inte här och nu, det tar för lång tid. Ni vet var jag finns om ni undrar.

Att sedan paddlingen i denna skärgård erbjuder det mesta man kan önska sig i form av stort hav och schyssta strandhugg gör inte saken sämre. När jag paddlade igenom Flatskär på väg ut till Rävholmen häromsistens, möttes jag av 15-talet sälar som cirklade runt min kajak. Häftigt.

Senare under samma tur dyker Anna och Rickard upp när jag sitter i mitt läger på Långholmen och filosoferar. Vet inte vem som blev mest förvånad, men kul var det i alla fall. De var ute på kvällstur från Escape vid Önnereds brygga. Trevlig hemmaskärgård.

IMG_3889

Förra året såddes ett frö hos mig om att köra en enkel kajakträff i Vätterns norra skärgård. Idag kände jag att nu får det bli av. Har en idé som jag ska bolla med lite markägare och återkommer med mer info. Slutet av september siktar jag på. Stay tuned.

IMG_3922Firade en pigg 81-åring på Amano igår. Mycket gott och trevligt.

/J

 

 

 


Publicerat

i

, ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *