Pedagoger på äventyr.

– Vilket drev cyklade jag på nu? Hur kommer jag upp om jag välter? Frågorna var många när 40 pedagoger från Brunnsskolan i Örebro spenderade tid utomhus med oss en dag. Vi hade lyckats med vår föresats att skapa nyfikenhet på att vara aktiv utomhus. Alla kan cykla, alla kan paddla var tesen för dagen.

Cyklar & kajaker redo. DSC_0058

Solbergabadet vid Sottern var vår bas med fin sandstrand och direkt närhet till Ringsbergsleden som passande nog är under iordningställande för MTB med P-A som projektledare. Nämnda P-A höll i cyklingen medan jag befann mig på vattnet med kajakerna. Yurtan var på plats för de som ville ägna sig åt kontemplation en stund, men där var ingen trängsel. Desto fler var de som ville cykla mountainbike och paddla kajak – de flesta spenderade tid i både sittbrunnen och cykelsadeln.

KajakerDSC_0067
VattenspegelDSC_0078

Hembakta bullar på välkomstfikat följdes upp av en saftig burgare på högrevsfärs med tillbehör. Tillagades och intogs i det fria helt enligt Kayaqas mantra – tid utomhus.

KoketDSC_0065 UmgasDSC_0085

Stort tack till Mia som höll ihop uteköket när jag befann mig på vattnet och assisterade när vi grillade så hela stranden låg i tjocka.

SvalkanDSC_0088

När ekot av entusiastiska röster om att det här var fantastiskt, jag måste köpa en cykel eller nu får det bli en kajak till nästa sommar, tonade bort, var ett svalkande bad i den spegelblanka sjön en nästan religiös upplevelse. Men bäst av allt var känslan av att pedagogerna lämnade oss fulla av energi inför det nya läsåret 15/16.

/J


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *