Söndagsvandring till Skrikarboda.

Packade en ryggsäck och stack upp till Kilsbergen med Pether och Chicko i söndags. Enkelheten med dessa turer är väldigt trevlig. Man kan bestämma i bilen vart man ska ta vägen. Bara man har lite kartor med sig finns det alltid något som lockar i de blå bergen. Det blev Blankhults parkering för bilen och sedan bar det av mot Kalltjärn. Passerade KFUM:s stugor, som för övrigt ligger helt fantastiskt på sluttningen vid Kalltjärn. Pappa Arlebo har fått sitt namn på det fina dasset som han byggt.

Ckicko håller koll på maten.
Sådan husse sådan…

Via Ryggsjöns lägerplats, där vi konstaterade att vindskyddet står för långt från sjön, gick färden vidare mot Skrikarboda. Här blev det lunch och möte med en trött och lite vilsen mtb-cyklist. Han testade de nya slingorna som någon klubb i Nora ligger bakom. Seriösa skyltar i skogen gav ett proffsigt intryck. Tydligen startar slingorna vid Digerberget. Där hade vår mtb-cyklist startat och nu måste han ta sig tillbaka. Hoppas att det gick bra. Det är en bit och rätt stökig terräng dessutom.

Kaffekulturer möts!
CHICKO!

Efter lunchen som intogs utanför STF:s stuga i Skrikarboda tog vi sikte på stigen som går via ”gruvorna”. Fin vandring som rullar på utför hela vägen ner till Hästmossen. Följde sedan leden via Trollporten och den fina bäcken. Såg några små fiskar i bäcken. Dom stod sådär som man förväntar sig att öring gör. Vi bestämde att det var Bäcköring. Är det möjligt, i Kilsbergen?

/Johan


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Magnus Andersson

  Halloj Karla!

  Bra blogg du författar! Läser med nöje och blir lite lätt sugen på införskaffa en kajak eller bara ut å hajka.
  Vill bara tala om att det finns ca 180 km mtb led som utgår från Pershyttan. Jag och damen hojjade den slingan, som han ni stötte på kom på, förra söndagen. Den heter Kilsbergsleden och är 38 km. Ganska teknisk och nu ganska blöt kan man säga..
  Kan varmt rekommendera dessa turer, kanonskötta och väl skyltat. Kolla in bergslagstramp på facebook eller på bergslagen.se

  Ha det gött!
  /Mankan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *