Stockenträffen 2014.

DET VAR MED ett stort leende jag ankom Stockens camping på torsdagen för en hel helg med likasinnade på Stockenträffen. Solen sken ikapp med den trevliga personalen i receptionen på campingen. Nu skulle det byggas läger för alla typer av väder. Vilket i mitt fall innebar tält och tarp på ett strategiskt läge. Så nära vattnet som möjligt och gärna med staketet, som alltid blir torkställning, inom räckhåll. Är man först på plats så kan man välja och vraka. Håkan, som redan var på plats, hade fått upp sitt tält och vi tog ett snack medan jag lunchade. Väl ute på vattnet blev det en sväng till Vallerö sund och Härmanö huvud. Där träffade jag på Richard & Sanna som jag hälsat på som hastigast inne på campingen. De hade valt stugboende i år vilket verkade lyxigt. Under kvällen fylldes det på med tält; väldigt många med liknande form och färg. Nu hade jag fått fullt med grannar och jag bodde mitt i MestUtes community. Många glada återseenden blev det.Lägerliv.IMG_0364_2871
Bo H. skulle vara nöjd om han var på plats.

Fredag morgon bjöd på skapligt väder och efter frukostbestyr och besök i diskrummet, lyxigt med camping, bar det av ut på havet. Innan vi paddlar ut bjuder Hans, mr. MestUte, in till en enkel presentation. Bra initiativ då det är lätt att ta för givet att alla känner varandra.

IMG_2760_2862Skulle det finnas någon dyning att leka i var den stora frågan i tältlägret. Prognosen talade inte för det då västlig vind lös med sin frånvaro i alla väderappar som kunde frambringas. Området utanför Härmanö och Vallerö bjuder alltid på något, oavsett väder. Så i brist på vågor snirklade vi i trånga prång och somliga åkte rutschbana utför klipporna. Det kräver inte en plastkajak men är självklart att föredra. Andreas och Richard körde hårt med sina plastbåtar.

Risig bild; kondens på linsen tyvärr.

Framåt kvällen droppar det in ytterligare paddelentusiaster och när Pia&Erik dyker upp är allt som det ska på något sätt. För de som ville höll restaurangen öppet även på fredagen. Bra.

– Regnet kommer inte förrän efter kl. 10.00, sa killen i butiken på campingen när jag snackade morgonbröd med honom. Alltså skulle jag kunna ta en torr promenad för att köpa färskt bröd på lördagen. Det stämde bra och sedan kom regnet. Men när alla samlades i Champagneviken på Härmanö, vet inte var namnet kommer ifrån, för bjudlunch från Real, sken nästan solen en liten stund. IMG_2774_2859          Lunchkaffet intog somliga på högre höjd.

Kvällen bjöd på sedvanlig buffé i restaurangen med en något långsam organisation i baren där alla skulle betala innan man kunde hugga in. Lite väggar och struktur i baren så blir det ännu bättre till nästa år. För trevligt hade nog de flesta som var där. Inklusive den lokala stjärnan som snackade kajak eller var det kanot med mig och Erik i baren. Han gjorde även krogen kvällen innan då han passerade mitt tält på vägen hem i ett ganska svajigt tillstånd. Som sagt, alla är välkomna.

Vi hade alla olika läggtid i tältbyn och paddelviljan på söndagen skiljde sig lite från tält till tält. Själv tog jag några timmars bad och lek med Andreas, Ulrika och några till. Kul att rolla och bada med andra entusiaster.

En alltigenom lyckad helg med blandat väder där egentligen bara vågorna saknades. Jag upplever det som att de flesta trivs med formen på Stockenträffen men visst går den att utveckla. En Tentipi med eldstad och några grillar skulle kunna erbjuda en samlingsplats när mörkret kommer. Då slipper folk hälsa på varann utan att veta vem det var de hälsade på. Också ett sätt för de som inte tillhör någon gruppering att lära känna nya människor. Om man vill ska tilläggas.Ivy.IMG_0379_2868                Philipps hund Ivy charmade allt och alla denna helg.

På hemresan lyssnade jag på en sommarpratare som jag inte kände igen namnet på, Therese Söderlind, författare. Det är Sommar i P1:s storhet för mig; att få ta del av intressanta människor som annars skulle gå mig förbi.

Och du paddlare därute som inte varit på Stockenträffen; se till att besöka den nästa år. Bättre paddelvatten och trevligare människor går inte att uppbringa. Åtminstone inte under den helgen.

/J

PS. Min Maelström Vaåg fick en ny husse i helgen. Lycka till Tore med kajaken.

 


Publicerat

i

av

Kommentarer

3 svar till ”Stockenträffen 2014.”

  1. […] Karla har också skrivit om Stockenträffen […]

  2. Profilbild för vanerpaddel

    Nästa år får jag försöka ta mig dit. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *