Stockholms fina kobbar

DE ÄR EXTRA fina så här års, när man får ha dem lite för sig själv. Kobbarna och skären i denna skärgård; omtalad långt utanför landets gränser. Omtalad för sitt antal öar, som jag inte vet hur många de är exakt. Många är de och håller man sig i yttre skärgården är de delvis obebodda. Ju närmare fastlandet, desto fler blir husen, och bryggorna som allt som oftast är stora nog för att ta emot en mindre armada. Det står pengar skrivet över hela innerskärgården. Pengar i överflöd. I många fall spenderade med smakfullhet men i vissa fall undrar man vad arkitekten rökte.

Vi startade paddlingen i Stavsnäs med en lunch på korvmojjen. Grymt bra hamburgare måste jag säga. Skönast är ändå handlar´n på bryggan som tjänar pengar ända in i kaklet. Peter köpte sjökort för 550:- men fick ändå betala 5:- för toaletten som endast är till för kunder. Men gratis för att man handlar, glöm det. Det är så man skapar rikedom.

Dimma vid BrakaDimma omslöt Braka i samma stund som vi anlände. Här blev det nattläger och dimman kom och gick under kvällen.

Grannar Mats fick flytta när hans grannar blev synliga. Omöjliga att upptäcka tidigare då honan gömde boet med sin fjäderdräkt.

Sjötomt KastönSkönt att ha nära till kajaken på morgonen.

Peter mot TärnskärBra dag för ett besök på Tärnskär. Vägen dit var blå.

Nära TärnskärTärnskärs lagun väntar runt hörnet.

Lagunen Flytväst av, fika fram. Tärnskärsfika. Nice.

Tärnor på TärnskärTärnorna tar också fikarast.

KartgubbarPlaner för resten av dagen diskuteras. Norrut med skön medvind låter bra. Peter och Mats funderar.

Söder-Rödkobb Bra sikt så här års. Och ganska gott om plats för oss som ger oss ut.

Väderutsikterna ett par dagar innan såg inte lovande ut. Men som så ofta blev det strålande väder i skärgården hela helgen. Lite havsdimma då och då, men det är ganska mysigt tycker vi i Örebro KF, som gjorde denna paddling.

/J

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Per Almquist. Miami
  Per Almquist. Miami

  Hej och tack for att delade med er av denna fina paddlingstur. Toppenbilder. Det ser ut som om Mats hittat agg till frukost but where is the bacon ?

  1. Profilbild för karlash

   Per,
   Mats var en sann djurvän och lämnade äggen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *