Storulvån i vinterskrud

JAG GILLAR DEN HÄR PLATSEN.

Storulvåns fjällstation var välbesökt denna helg. Påsk är fjälltradition för många. Den stora skillnaden här är att många inte ska gå på tur. Topptur är det som gäller. Nu har det dessutom blivit trendigt i Sverige. När Di väljer att skriva om toppturer kan ni tänka er själva vad som händer. Börs-Åke och hans trötta polare ska ”topptura”. För många blev nog helgen en överraskning. Snö i mängder och till viss del hård vind. Ger kall och lätt snö utför men lite tuffare förhållanden uppför. Lunch i solgrop blir till lunch i vindskyddande grop. Maten intas med vantarna på. Men jag gillar det ändå.

Som sagt så är det bra att äta med vantarna på. Kampen med bara händer för att komma åt mackorna är inte njutbar. Men då värmer man händerna på soppflaskan om man har någon:-)

Det blev en vända till mot toppen och då kom värmen tillbaka till Magnus något nedkylda händer. Vart soppan tog vägen får ni fråga M själv.

En del väljer att bo i tält medan andra bor inne på stationen. Man väljer helt och hållet sin bekvämlighet själv. Den fantastiskt fina bastun med tillhörande kallkälla har du tillgång till oavsett.

Väl uppe så ska hudarna av och bindningarna återställas. Sedan bär det av utför.

Denna gång var det Getryggen som toppades. Nerför bjöds det på mjuk och fin snö med någon decimeters djup. Nice!

Under lördagen stretade vi på så länge vi orkade i extrem vind. Den enda som var obekymrad var Tollaren, hundras för er som inte vet, som vi mötte på berget. Dagens kommentar kom från en herre med snabb utrustning; d.v.s. Dynafit prylar från topp till tå. ”Dödens zon ligger på 1100 meter idag.”

Söndagens prognos var fortsatt vind med kraftigt snöfall. Vi kollade med Åre som fått en del snö och det skulle fortsätta även där. Det blev en kanondag i Åre med liftburen åkning och 20-30 centimeter nysnö. Avslutade med ett orört åk från Skutan ner i björkskogen mot Bräcke. Nu har vi lagt upp dem på hyllan. Skidorna.

M:s avgrundsvrål när han tog av sig pjäxorna hördes ända till Duved. Skavsår från några dagar uppför gjorde sig påmint.

Vi återvänder säkert hit men då tejpar M hälarna innan det bär av uppför.

/J


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

  1. Profilbild för Henrik
    Henrik

    Caramba!!! Får en att minnas… -Jag vill också vintertälta!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *