Surf´s up på Askö, eller?

Ja, nu var det ju så att vinden inte var med oss under helgen. Nordanvinden bjöd på lite krig under lördag eftermiddag men ”de var de hele!”

Det var ändå väldigt fascinerande att vi var så många. Ca. 40 personer plus lite gäster som paddlat från Ankarudden. Vår startpunkt var Trosa havsbad. MestUte hade ordnat så att vi fick parkera på stranden, sweet. Trevlig paddling på södra sidan av Askö och många potentiella stränder på ostsidan. Ett aber med alla skyltar om skjutfält. Är det skarpt eller inte? Vi får ringa försvarsmakten, om vi har någon kvar.

After kajak!
Pontus håller hov!
Göran kör "sit on top"

När alla till slut krigat färdigt i nordanvinden infann sig mörkret. Det går fort så här års. Rätt som det är famlar man efter pannlampan. Väl framme och uppe i pannan uppstår det något komiska. Då alla mer eller mindre har sina lampor tända är man konstant bländad. Några har hi tech lampor med rött sken vilket ger en något bättre social situation.

Kvällsmys på Askö.

Natten var kall och stjärnklar. Rymdforskaren Magne:-) bestämde sig för att sova ute för att få den optimala stjärnbilden. Själv kröp jag in i tältet och läste lite Dennis Lehane Moonlight mile. Den mannen gör mig aldrig besviken.

Morgonen var som jag brukar säga magisk. Den här årstiden kan bjuda på helt fantastiska mornar. Låg sol, krispigt i luften och i stor sett vindstilla. Satte mig lutad mot ett träd med min gröt och lite finkaffe. Nice!

Morgonljus!
Frukostbestyr
Kajakparkering
Höstmorgon på Askö

När det var dags för paddling blev jag tilldelad Persögruppen av kapten Pontus. Detta innebar att vår grupp skulle paddla till Persö för att titta på idegran! Jag har nu sett den och prickat av den i min ”trädjagmåstesebok”. Har Pontus själv en sådan bok frågar man sig. Han var i alla fall med till Persö och visste exakt hur den omtalade granen såg ut.

Trevlig paddling i ett för mig nytt område. Trevliga medpaddlare. Bra helg helt enkelt!

/J


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

  1. Profilbild för Räven
    Räven

    Varför ingen bild på dom proffsiga MTB-skyltarna??
    Synd att jag inte kunde följa med…. 🙂

    Såg grymt gemytligt ut !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *