Tid utomhus med rehabproffs.

SJÖRAPPORTEN SKVALLRADE OM ganska mycket vind; förutsättningar som kräver vana och starka paddlare. Det sistnämnda var jag inte orolig för men vanan var obefintlig.

red.IMG_4208

Vi träffades 09.00 i en strålande morgonsol på Katrinelunds badbrygga; jag och 3 instruktörer från Örebro Rehabcenter. Människor som jobbar med kroppen varje dag – inomhus – skulle nu få tid utomhus. Fysisk tid men även mental skulle det visa sig då dagen bjöd på både fysiskt och mentala upplevelser.

red.IMG_4220

Samtliga klarade paddlingen galant vilket var väntat, men alla blev också tagna av upplevelsen att glida fram i en kajak i medvinden och bara njuta. Det var en lisa för själen. Morgonkaffet och en macka intogs på en något annorlunda klippa som vi angjorde i lite brittisk anda. Det var det som fanns tillgängligt i den hårda vinden då lä från densamma och lite värmande morgonsol hade hög prioritet. Alla var med på noterna och vi landsteg och sjösatte en farkost i taget.

red.DSCN0358
red.IMG_4219

Vid fikat konstaterades att det här med tid utomhus är rehab om något. Dessutom kombinerat med en lagom dos fysisk ansträngning efter deltagarnas behov. Kul att höra då jag vurmat för detta ganska länge. Nu vill man ju få det sjösatt också så att säga.

Efter fikat körde vi min version på kajaksalsa och det svängde lite väl mycket för någon som fick känna på den friska badtemperaturen. Bra tyckte jag som passade på att förevisa en kamraträddning. Inget fejk här inte.

När alla hade stått upp i sina kajaker – i en tillitsövning – var det dags för lunch på Katrinelunds Gästgiveri. Välsmakande och trevligt. Gänget körde konferens efter lunchen medan jag packade ihop alla prylar.

Förevisade även några rollar då nyfikenheten var stor. Tyvärr försvann mina kära Maui Jim brillor någonstans i denna övning. Skulle verkligen behöva flytande solglasögon. Börjar bli dyrt nu.

/J


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Tid utomhus med rehabproffs.”

  1. Profilbild för eriksjos

    Gött!
    Naturen är finare utan solglasögön 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *