Tid utomhus räknas.

Det var inga spår att tala om och efter den smala skogsvägen som ledde oss fram till sjön hade vi sett öppet vatten. Men ljuset och den slöjliknande dimman som mötte oss när skogslandskapet övergick i en snötäckt sjö kändes nästan inte på riktigt. Det var vi och en barnfamilj som hade hittat till Ymningen denna fredag kväll. Jag blir varm inombords när jag ser barnfamiljer som tar vara på naturen istället för att sitta hemma framför tv:n och käka tacos. Inget fel på tacos men det smakar ännu bättre när man kommer hem efter några timmars uteliv. På sätt och vis var ju även vi en barnfamilj. Även om Fanny får klassas som vuxen vid 27 års ålder.

Vi fick spåra själva inledningsvis, men hittade ett färskt spår att följa efter en bit. Såg inte den åkaren någon gång men spåret var väldigt färskt. Tack för det. När Fanny börjar prata om att det är magiskt och att hon kunde tänkt sig att sova över häruppe; förstår jag att det kanske inte är på riktigt. Annars har idogt arbete från min sida börjat ge resultat. Nu kan det bli en natt i vindskydd när hennes Vasalopp är avklarat och jag är åter från Jackson Hole. Tänkte inte på kameran när vi hastade iväg efter jobbet men Fanny tillhör generationen som inte lämnar sin Iphone utom synhåll så det blev några mobilbilder.

Beroendeframkallande miljö där farten och glidet inte spelar någon som helst roll.

DET RÅDDE ingen trängsel i Lindholmens kaffestuga idag. Snöglopp och med den en halvmiserabel isbana. Men det var plogfordon ute som gjorde sitt bästa. Jag har raljerat lite över att åka plogat tidigare i detta forum. Men en dag som denna så är det långt bättre än att ge upp för det dåliga vädret. Väl framme vid Lindholmen efter en blöt och trög färd får man belöningen i form av våffla, kaffe och trevligt bemötande. Det är samma känsla som att komma till en avlägsen fjällstuga en dag med oväder; personalen blir glada när någon bemödar sig ut.

 

Passade även på att testa min Endo jacket från Haglöfs som har det omskrivna membranet Active shell från Gore tex. Det ska andas enormt bra enl. Gore. Ger ingen recension här och nu men återkommer till detta. Jackan i sig känns väldigt bra i detaljer och passform.

/J


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *