Till Världens ände med kajak.

BOKSTAVLIGT talat befann jag mig på denna adress hela helgen. Åtminstone under dygnets mörkare timmar, vilka är fler än någonsin just nu. Alltså Världens ände är en adress i Arkösund som ligger 5 mil rakt österut från Norrköping. Land tar slut och hav tar vid på denna adress. Väldigt udda adress kan man tycka men det är en hel gata som heter så i denna lilla skärgårdsidyll som inte riktigt når upp till idyll a la Dalarö och Fjällbacka. På något vis så blir det småstadsmänniskor som ska göra det och då blir det idyll därefter. Kan inte riktigt förklara det men korvkioskmentalitet möter rika småstadsbaroner och då blir det inte hela vägen.

Trots detta så är det en fin plats, speciellt såhär års när baronerna inte är på plats och 55:fotarna ligger på varvet. Havet utanför är förhållandevis öppet och det bjuds på skön dyning i stort sett alla dagar. Lördagen var en sådan dag och att paddla nära klipporna var en skön upplevelse med härlig dyning som spolade klipporna på utsidan Arkö och Lunda.

Vi var sju stycken från klubben som hade hyrt in oss på vandrarhemmet traditionsenligt denna helg. Som vanligt hade vi hela huset för oss själva vilket är väldigt lyxigt. Eftersom en av våra småbarnsföräldrar i klubben hade kommit loss valde vi att köra Tacos på fredagskvällen. Det var dock inte hans förslag men han misströstade inte.

Två av oss fick njuta av fredagsvädret och fika intogs på de sista skären rakt österut. Finns få upplevelser som konkurrerar med saltstänkt havspaddling i denna mellanårstid. Sol och sköna vågor som lämnar ett saltstänkt leende efter sig.

Lördag kväll serverades tjälknöl på egenskjuten älg, jägaren var med. Till dessert en marängswiss utan maränger. Var dessa tog vägen är ett mysterium som förblir olöst.

Söndag morgon bjöd på riktig tjocka. Det blev till att kompasspaddla söderut vilket är spännande. Självklart så fanns det gps att tillgå och visst är det skönt att veta var man befinner sig mer exakt när så krävs.

Det går fort när man har roligt och på väg hem i grådiset kollade vi nästa veckas väder. 15-18 minusgrader i våra hemtrakter. Då får man packa skridskosäcken snart. Men paddlar gör vi året runt. Om inte annat inomhus i Gustavsvik där vi tränar och håller kurser i räddning av både kamrater och dig själv. Man kan ha mycket kul med en kajak i en pool.

/J


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

  1. Profilbild för Göran Pehrson

    Trevlig läsning som vanligt Johan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *