Tjärö – första besöket.

Nån gång ska vara den första. Det blev i år, tredje gången för festivalen i sig och första gången för mig. Bra, kul och trevligt. Massa sköna kajaknördar som badade och rollade i alla möjliga farkoster. En del paddlade bara fort, oftast med mr. Chalupsky i förarsätet. Mannen med lika stort ego som överste Nathan R. Jessup i filmen ”A few good men”. Men har man 12 vinster i Molokai, den senaste i år vid 49 års ålder, kan man sträcka på sig lite extra. I korthet gick hans föredrag ut på att göra allt hela vägen, oavsett om det är träning eller att dricka öl. Oscar Chalupsky anger takten.

Andra profiler som delade med sig var Gordon Brown. Hade själv förmånen att ta del av hans kunskaper vid två olika sessions. Mycket givande och väldigt roligt. Han försökte prata så lite ”scottish” som möjligt så att vi skulle förstå vad han sa. Det tackar vi för.

Justine Curgenven var också på plats. Hennes välbekanta skratt från This is…filmerna ljöd över hela området. Vi fick höra om hennes nästkommande film och äventyr som hon fyller den med. Kommer i mars 2013. Hon var fascinerad över att vi tältade på klipporna nära vattnet. Inget tidvatten att ta hänsyn till här inte. Blev några paddeltimmar med henne också.

Jon Turk pratade om sin numera prisbelönta tripp runt Ellesmere Island. Han gjorde det med grym inlevelse och ett mycket skönt kroppsspråk. Jag gillade hela hans filosofi där body and mind spelade en stor roll. Sen om det är paddling eller äventyr i farkost av kajakkaraktär, är upp till var och en att bedöma.

Justine visar fina bilder.

Var är min kajak?Janne kajakspanar…eller?

Mycket kajaker att titta på eller provpaddla om man så ville. Kul med mixen av surfski, havskajaker i alla dess former och även forslådor.

Fullmåne över Tjärö. 

Lördagkvällen bjöd på en grym fullmåne. Den påverkade en del deltagare mer än andra. Somliga kunde inte låta bli att nattpaddla medan andra skulle koka kaffe till alla som inte hann undan.
Nattpaddlare…

Om man tröttnade på kajaker så kunde man ägna sig en stund åt tält. Alla varianter och varumärken var representerade. Tält i alla dess former.

Sammanfattningsvis så var det jättebra tycker jag. Jag vet att det finns kritiska röster därute om att vågorna och miljön på Stocken inte finns mm. Men paddla vågor kan man göra vid fler tillfällen och om arrangörerna har valt Tjärö, som var en jättetrevlig plats i sig, så får väl Stockengänget göra något bra i sin tur. Jag tycker att det finns plats för båda. Sprid ut dem lite bättre bara. Inte med en veckas mellanrum som nu är fallet.

Jag är på plats nästa år, förhoppningsvis både på Tjärö och en nytänd Stockenträff.

/J


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

  1. Profilbild för eriksjos

    Javisst var det bra och trevligt! Och Blekinge bjuder på en hel del fina paddelvatten i övrigt oxå!

    1. Profilbild för karlash

      Får ta några dagar innan nästa års tillställning och utforska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *