Ute och tältar igen.

Äntligen fick jag krypa in i min boning av nylon. Eller Kerlon om man vill vara ett med Hilleberg. För det är så den heter väven som skyddar mig och många andra mot vädrets makter. Nu bjöd skärgården på så bra väder den gångna helgen att man hade kunnat sova under bar himmel. Men det är något visst att krypa in i tältet, krångla av sig kläderna, åtminstone blir det så för oss med lite längre lekamen, och krypa ner i en schysst sovsäck. Mums. En god bok på det och livet är enkelt. Just nu heter den goda; Shantaram. Intressant om Indien och framförallt människorna i Bombays slum. Vänlighet och omtänksamhet präglar dessa enkla själar. Fascinerande med så mycket glädje under så miserabla förhållanden. Men för dem är det inte så miserabelt utan den enkla vardagen där vi med våra I-landsproblem framstår som rätt korkade.

Åter till paddlingen som var anledningen till att jag fick sova i tält igen. Turen gick via Sävsundet, där vi åter igen paddlade förbi den stängda krogen som vi är mycket nyfikna på. Vi bekantade oss med krögaren inne på bryggan i Studsvik. Mycket trevlig man som informerade om att krogen öppnar om en månad.  Nattläger på Stora Brunskär med fantastisk vy och släta hällar. Till detta kan adderas brasa och trevligt sällskap från ÖKF.


Här äter man gärna låååång frukost!

Lördagen bjöd på fin paddling och vi valde att gå innanför Stora Våmba för att sedan runda södra udden på Hartsö som har s.k. undantag i fågelskyddet. Pilar på sjökortet som låter oss passera på avstånd. Det var väldigt lågt vatten vilket gjorde att en del grunda passager fick väljas bort.

Fin lördagkväll på Brännskär där vi hade ett bål värdigt namnet. Bonfire, som Leon Somme skulle sagt. Dessutom var det ju nästan Valborg.

Som vanligt så dök det upp en del havsörn i dessa trakter. Imponerade mest gjorde örnen som med måsar, tärnor och kråkor i hasorna gjorde en ”Topgunroll” som gav följet en ör(n)fil. Man önskar alltid att man hade ett teleobjektiv monterat på huvudet vid dessa tillfällen. Det har man såklart inte. Ni får helt enkelt lita på mina ord.
Rundade av med matlagning utomhus på Valborg i stugan. Vi blev sittande vid elden med varsin kopp kaffe till sent.

Fantastisk årstid. Fantastiskt land. 

/J

 

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Hans

  fantastisk färg på kvällsbilden!
  Fina och örnrika farvatten – de ökar snabbt ända in mot Nyköpingsån.
  När vi körde mot Nyköping fredag kväll låg två bilar med tung kajaklast före – ”Nu är Karla på väg mot Stendörrn..” – var kanske ni då…

  1. Profilbild för karlash

   Bra ljus såhär års. Kan mycket väl ha varit vi som var på väg…

 2. Profilbild för Göran Pehrson

  Fina bilder och trevlig läsning Johan! Ser att stativet fick jobba. Inte konstigt att det blev en mild helg i skärgården, som ni eldade.

  1. Profilbild för karlash

   Blev lite stativlek framåt kvällningen. Vi höll temperaturen på en bra nivå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *