Vågor & matkultur som skapar begär.

HÄNFÖRD AV AMANDA Jensens storhet och sköna person sitter jag framför min dator för att skriva några rader om en händelserik vecka. Min förhoppning är att det är ok för alla att jag räknar veckan från söndag till lördag. För det är så jag minns den; veckan som gick. Orup den gamla hitmaskinen fick mig att göra musikvalet ikväll. Ultravox Vienna går varm på min Spotify här och nu. Detta Spotify som gör musiklivet så enkelt för oss konsumenter. När det kommer till artisterna har jag ingen aning om vad de tycker men det verkar som att de har fått sin del av kakan nu.

Söndagens surf i Hargebaden var den bästa på Vättern i år. Att kunna åtnjuta vågor i 10-12 gradigt vatten sista helgen i oktober är bara det fantastiskt. Att det sedan är riktigt bra vågor på så nära håll får vi se som en välsignelse. Ja, man skulle kunna bli religiös för mindre, men det blir jag inte. OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Undertecknad fångar en våg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Peter på väg ut.

Kajaker.IMG_3014_3178
Brittiska kajaker som är byggda för vågor. Fantastiska flytetyg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERALunch och lite vila efter förmiddagens bataljer i vågorna. Snacket går såklart och det blir ett kärt ämne i form av vågor och vatten som dominerar. Vad annars. Vi är själva på stranden och kan använda badhytterna som skydd för vinden. Lite förvånad är jag att det inte finns en kite eller windsurfare på plats en dag som denna. Dock ganska bra för oss som får ha hela viken för oss själva.

 

Tack för bilderna Ben.

DNIMG_3034_3176När helgen blev till vardag bar det av till Stockholm och nya möten med Utebildarnas VD Thomas Traneving. Vi svischade förbi DN på ett frukostmöte. Det kändes stort att skriva in sig i besöksdatorn och få en bricka att hänga på bröstet. Den hemliga drömmen som jag när att få skriva krönika i just DN fick lite luft när vi gick en rundvandring med vår värdinna. Jag spanade efter några av de stora på tidningen men såg inget för mig känt ansikte.

Svisch sa kameran också.

IMG_3025_3177Som alltid när jag är i Stockholm blev det tid för lite skönt häng med Fanny. Vi tog en sväng till Hornstull där det blev dumplings från Beijing8 efter att jag förvärmt med en grymt bra korv på Taylors & Jones. Fick även äran att käka med Fanny och Johanna på Kommendören dagen efter innan jag rullade hem till Örebro. Gillar det enkla och tillgängliga sättet att käka ute som Stockholm står för; känner att vi måste ta den kulturen hit. Har förhoppningar om att det är lite på gång i Saluhallen. Stay tuned.

Avslutade vardagsveckan med ett spännande möte på Örebrokompaniet. Kanske blir det svettigt värre i Örebro för en samling entusiaster och självplågare framåt hösten.

/J


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *