Västkusten – rätt plats, fel tidpunkt.

– Åland var länge sedan, konstaterade vi när planerna för lite högsommarpaddling smiddes. Hm, kräver lite restid. Västkusten är ju trevligt, blev nästa fundering. Vi hade inte mer än 4-5 dagar att leka med av olika skäl. Det får bli västkusten. Vi bestämde oss för att åka dit med öppet sinne. Inte vara irriterade för att det är fler båtar än det finns kameler i Sahara. Oj vad vi fick bita oss i tungan!

Vi började med ett besök på Kajakcenter i Grebbestad. Första besöket för mig och det gav ett trevligt intryck. Sjösättning skedde på en strand ganska centralt i Grebbestad som var välbesökt av badgäster. Kändes märkligt. Vädret var utmärkt så vi styrde kajakerna mot Stora Måkholmen och vidare med Slängerumpan, skönt namn, i  blickfånget. Slog läger på Hästarna innanför Dyngön. Lite krånglig landstigning men schyssta hällar att tälta på. Bitvis hala skulle det visa sig:-)

Läger Hästarna
Hala klippor!
Små marginaler…

Vädret fortsatte att vara bra. Vilket gjorde att alla flytetyg som gick att uppbringa dök upp i skärgården. De omtalade stränderna var fyllda till bredden med badande familjer. Med öppna sinnen snirklade vi i Fjällbacka skärgård hela dagen och lunchbadade så mycket vi orkade. Natten tillbringades på en ”egen” ö, Virholmarna, nordost Vedholmen.

Virholmarna
Boshuslänsk granit
Passager är kul
Finkaffe
Övärld

Morgonbad utan maneter, finkaffe och solig frukost. Gott liv. Norrut med toppbestigning av Florön. När vi klev i land låg det en riktig Ferdinand under ett träd längre bort. I ögonvrån kunde jag se att Patrik och Anna scannade av ön efter stängel. Så gjorde även jag. Det visade sig att vi befann oss i hagen, spännande. Florön har en egen historia med bl.a. bordell och topless servering på 1800-talet. Fick detta bekräftat av en västkustbo häromdagen. Hennes morfar hade tydligen spenderat en del pengar i öns handelhus. Nattläger på Solustholmen efter att vi lämnat Anna i Grebbestad. Hon skulle hem för att jobba med SM Kanotmaraton. Lyckat arrangemang för ÖKF.

Vy från Florön
Sommarpaddling
Luftigt boende Solustholmen
Skymmning
Horisont

Idag skulle Tjurpannan få sitt. Planen var att ta en sittbrunnsfika mitt på ytan. Vinden var snäll och hade så varit i flera dagar. Så det borde inte vara några problem. Väl på plats så var det ganska skaplig dyning och vågor från ett antal håll. Fika utan att fylla upp lilla akterskottet verkade omöjligt. Väl framme vi Väcker fyr dök det upp en säl någon meter från våra kajaker. Ingen fika, vad gör vi då? Vi bestämde oss för att rolla. Något skulle vi göra innan vi paddlade vidare mot Ulsholmen och lunchen.

Framåt kvällen var vi åter vid bilen i Grebbestad och konstaterade att det var så mycket folk och båt som vi hade förväntat oss. Nu var det gjort men den här årstiden lämnar vi Västkusten åt sitt eget öde i framtiden.

Mer bilder här>>>

/J


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *