Vintern är inte långt borta…

Klorofyllstinna ängar lyser gröna efter vägen. Jag är på väg till Kilsbergen som så många gånger förr. Sakta men säkert förändras landskapet och på vägen upp till Ånnaboda börjar vintern ta över. Jag vet att det är en klimatzon upp i Kilsbergen. Skiljer alltid några grader och regnet som faller i staden kan mycket väl vara snö i Kilsbergen. Dock tror jag att många Örebroare inte har en aning om detta. När jag kliver ur bilen är det vitt på träden och 5-10 centimeter snö i terrängen. Lämnar snöskorna i bilen. Tog med dom utifall att, men idag är det bättre utan. Det tog mig 15-20 minuter att köra hit och nu står jag i ett fullständigt vinterlandskap. Häftigt. 
Vinterbäck


Spång i vinterskrud


Strömmande vintervatten


Levande vatten

Promenerar längs Fallkaslingan på ett vitt snötäcke. Följer den norra smala delen av Falkasjön i total tystnad. Här och var är det öppet vatten. Tillflödet från St. Ymningen är förmodligen anledningen till detta.
Falkasjöns norra del

Vy från Falkaberget

Snabb fika på denna klassiska plats och sedan tillbaka till bilen innan mörkret gör mig sällskap.


Torrskodd

/J

 Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

  1. Profilbild för Göran Pehrson

    Fina bilder Johan! Trevlig läsning.
    För ca 150 år sedan åkte jag ett mtb-lopp i Örebro. RingUp-loppet, Långloppscupen. Rätt säker på att det gick en sväng över Ånnaboda, vill minnas att det var en del höjdmeter. Huruvida det var vackert kan jag inte erinra, jag hade kört ner huvudet och stirrade i styret hela vägen.

    1. Profilbild för karlash

      Jag körde också RingUp-loppet på medeltiden. Inte såg man någon skönhet i naturen från cykelsadeln. Start och/eller mål i Ånnaboda tror jag. Har tagit bilderna med lillkameran, Powershoten. Funkar rätt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *