Vinterns sista suck.

BackskorIMG_3279_3304KANSKE VAR DET vinterns sista suck jag kände när jag stod på en sten i bäcken med snöskor på fötterna. Där jag för några dagar sedan lätt kunde ta ett kliv från ena sidan till den andra hade nu bäcken blivit betydligt bredare. Dock ska tilläggas att snön föll ganska ymnigt när jag gav mig iväg från bilen och till skillnad från de gröna åkrarna nere på slätten bjöd Kilsbergen på ett vitt vinterlandskap. Och visst kommer det gå att åka längd på utvalda sträckor en bra tid framöver. Och snön ligger trots allt vit i skogen men den är påverkad av värmen och bjuder på en blandad kompott av bärande skare och grovkornig snö.

Backskor IIIMG_3280_3305

Ändå känns det som att våren är i antågande. På söndagen åkte jag längd med dottern vid Digerberget och det var endast på körvägarna som spåren var något sånär åkbara. Minnesbilder från barndomsåren fladdrade förbi när vi åkte utför i Digerberget och man kan tycka att det är synd att det inte går att ha en lift kvar på en sådan plats. Varför vet jag inte men förmodligen handlar det om pengar i slutändan. För en lift kräver en snökanonanläggning med dagens osäkra vintrar. Oavsett så är det lite trist. Desto roligare att satsningen på MTB-leder i länet, varav en hel del utgår från Digerberget, blivit så lyckad. Mest och bäst i landet vad jag har hört.

EldskorIMG_3286_3311Som sagt våren är på väg men jag kommer att köra ett träningspass på måndag med mina Keb-resenärer i Kilsbergen och då blir det med snöskor på fötterna. För det är fortfarande det bästa sättet att ta sig fram i terrängen under rådande omständigheter. Dessutom så grenspecifikt som det kan bli så här års. Som vandring alltså.

 
Tilläggas bör att nu öppnar de flesta av STF:s fjällstationer för säsongen. Deras vintersäsong börjar nu. Det är ett avlångt land vi lever i.

/J


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *