West Coast Water

Minns att jag var nöjd över förväntan när jag åkte hem från Tjäröfestivalen i höstas. Den känslan smög sig på igen när jag läste om West Coast Water någon gång under vårvintern. Skulle kunna bli lika trevligt med ett tillägg i form av en något vassare paddelmiljö. Grebbestad & Fjällbackas arkipelag är något av det bästa vi har i Skandinavien. Dessutom kan du hitta vågor här något oftare än i Blekinge. Nu blev det inte en helg med vågor, åtminstone inte för mig. Daniel och Torbjörn hittade lite vågor på fredagen men då hängde jag med Nigel Foster och svängde runt min egen axel.

Mäster Nigel pratar teknik  Mäster Nigel pratar teknik

OLYMPUS DIGITAL CAMERANigel håller löst i paddeln.

Vattentålig kamera utan lenscover funkar sådär tycker jag. Alltid vatten på linsen.

Fredagskvällen kom fort och mina nya grannar Erik&Pia hade landat något senare men ändå hunnit med ett pass på vattnet. Middag med föredrag av Adam från Grönland. Skön kille som jag paddlade och rollade med under söndagen. Han körde bar överkropp medan vi andra hade torrdräkt. 11 grader i vattnet var betydligt varmare än vad han hade hemma, 1 grad.

Adam & Glenn DSC_0138_0728Adam & generalen själv, Glenn Mattsing snackar Grönlandspaddling med en deltagare.

Lördag morgon ringde klockan tidigt. Det skulle bli morgonyoga med Helen Wilson innan vi hoppade i vattnet för grönlandsrollar med henne. Ett fantastiskt roligt pass där hennes mjuka grönlandsteknik överfördes på min stela kropp.

Morgonyoga Helen, IphoneYogadeltagarna samlas. (Iphonebild)

Helen W.Många ville rolla med Helen Wilson.

Snabb lunch efter 3 timmar med Helen Wilson och ut på vattnet igen med James Stevenson. Trevlig prick från Wales som lär ut BCU:s paddelidé. Vi körde problemlösning på vattnet och James gjorde allt för att ställa till det för oss även om han saknade vågor och tidvattenströmmar. Att han valde Heelhook i första hand vid räddning gjorde mig nöjd. Min absoluta favorit och den vi lär ut på våra kurser.

RäddningsövningTiden går fort när man har roligt och efter lite provpaddling av bl.a. Valley Gemini SP var det snart dags för middag igen. Förresten så var Gemini en grymt rolig kajak. Men jag gillar min Romany starkt. Inte så långt ifrån varandra.

Tre föreläsningar var kanske en för mycket på lördagskvällen men den avslutande filmen, River Girls, av Inka och Stefan Erdman, var magisk. Att SVT tackar nej till den är för mig ofattbart. Sedan var ju Sören Kjellkvist on stage och tackade Ullmax för support med kläder till hans paddling längs norska kusten. Renate Chlumska må ha varit på Everest och en hel del annat men hon är för mycket business för min smak.

Sören K. packar för 100 dagarSören packar för 100 dagar utan pengar och mat. Mycket fiskeutrustning på kajaken.

Det var lite extra kul att snacka om fruktsoppans framtid med Svante Lysén, mannen som fick in mig på fruktsoppespåret en gång i tiden. Han var allvarligt orolig över att den var på väg bort från marknaden. Hann tyvärr inte paddla med honom. Men han drog några sköna anekdoter om späckhuggare och andra varelser vid frukostbordet. Har aldrig sett någon äta så mycket frukost. Han är ju en stor man, men ändå.

För er som inte var där kan jag bara säga; se till att dyka upp nästa år. Möjligheten att få paddla med så mycket erfarna paddlare och samtidigt umgås med alla trevliga kajaknördar är fantastisk tycker jag.

/J


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *